About

Bine ați venit în “bucătăria” mea!

Sunt mamă a doi copii, îmi place să gătesc, am o curiozitate pentru mâncare, diferite culturi, moduri de viață, oameni și gândirea lor!

În vara anului 2020, împreună cu fetița mea, am pășit pe un tărâm total necunoscut până atunci, în lumea alergiilor alimentare multiple!

A fost destul de șocant, deoarece noi nu avem teren alergic în familie, iar frățiorul ei mai mare mănâncă orice!

Pentru că alăptam, la recomandarea alergologului, am exclus din dieta mea lactatele, carnea de vită/oaie, ouăle, leguminoasele, nuciferele și glutenul!

Începutul regimului a fost foarte greu: ştiam ce nu trebuie să mănânc, dar nu şi CE să mănânc! Practic, în primele zile n-am mâncat mai nimic!

Să exclud aceste alimente brusc, părea o misiune dificilă. La fel ca aceea de a găti în continuare cu alergeni pentru ceilalți membri ai familiei.

Însă cu răbdare, dragoste și grijă față de fetița mea am reușit! Am strâns cât mai multe informații, am experimentat, am descoperit alimente noi și am reinventat gătitul pe care îl știam.

Am început să împărtășesc din rețetele pe care le făceam pe grupurile de suport ale persoanelor cu alergii. Astfel, am cunoscut alte mame care țin regim alături de copiii lor, am aflat povești, sfaturi, recomandări și am înțeles că există speranță, chiar dacă de multe ori drumul spre succes este lung și anevoios!

Încurajată de familie și prieteni am creat acest spațiu unde îmi împărtășesc rețetele.

Ce veți găsi aici?

În primul rând:

 – Rețete simple, gustoase și mai ales allergy-friendly care nu conțin următoarele categorii de alergeni: gluten, lactate, carne de vită/oaie, ouă, leguminoase, nucifere.

În al doilea rând:

– Rețete de reintroducere a principalilor alergeni alimentari în funcție de etapa la care ajungem (gluten, lactate, etc.)

Ce imi doresc?

Să ajut, să împărtășesc experiențe, să învâț şi să fac din acest stil de viață restrictiv o experiența culinară plăcută!